Concordia Renovation

This project involved gutting one floor of a 1940’s split level to create a more open, light-filled home.

By flipping the location of the kitchen and dining room, knocking down the wall between the two, and adding a small addition, a larger, more efficient and open eating and prep space was created. A large sliding glass door both visually and physically connects the interior living space with the backyard, creating a connection where there previously was none.

The kitchen features a central island with seating space for three and a full wall of cabinets with a built-in buffet counter.

Overhead lighting was added to all of the existing living spaces on the main floor. The fireplace received a full makeover and features green brick tile with a blackened steel surround. The opening to the basement staircase was widened to create a better connection to the lower level and the entry hall guardrail was replaced with a design more fitting with the style of the traditional home.

Materials include: clear vertical grain fir cabinetry, quartz countertops, fir flooring, brick fireplace tile, and blackened steel.